HOME

DE LIGGING.
De camping ligt ongeveer 600 meter van het dorpsplein van Saint Leger sous Beuvray, in het hameau (buurtschap) La Boutière. Hier dankt de camping haar naam aan. Gelegen langs een GR route, die daar ook nog eens een lus maakt, en aan de rand van de bossen is de camping een geweldige uitvalsbasis om te wandelen.
De camping is bijna 2 hectares groot. Vlak naast de camping ligt een sportveldje, een 'AGORESPACE' met een pingpongtafel. Geschikt om te tennissen

INTERNET
Over (vrijwel) de gehele camping is er draadloos internet door middel van een hotspot. Gerieflijk vanuit uw (voor)tent uw mails ophalen, versturen, contact met het thuisfront onderhouden. Het internet wordt u gratis aangeboden.

011

011

011

VOORZIENINGEN
Vanaf nieuwe franse wetgeving heeft de camping vanaf 2013 geen sterren meer. Sterren zeggen iets over het voorzieningen niveau. Wat de eisen betreft zou de camping aan een driesterrencamping voldoen, wij hebben er echter voor gekozen om aan dit franse systeem niet meer mee te doen. Voorheen was dit een door de overheid kosteloos getoetst systeem. Door privatisering moet er duur voor worden betaald. De camping heeft een recent sanitairgebouw, een volledig nieuwe electrische installatie en, misschien iets te luxe, op vrijwel alle plaatsen stromend water en afvoer! Tevens is er een grote ABRI geplaatst , een overkapping.

DE KAMPEERPLAATSEN
De plaatsen op het terrein zijn ruim, gemiddeld bijna tusssen de 100 en 200 vierkante meter groot. U zult dan ook moeite moeten doen om last te hebben van uw buren. De plaatsen zijn niet gescheiden door ligusterheggen of iets anders, waardoor het karakter van het terrein een parkachtige uitstraling heeft.
DE ACCUEIL
De accueil (receptie) ligt voor de entree van de camping. Het is het houten chalet dat ook op de hoofdpagina van de website prijkt. Hier schrijft u zich in, vindt u allerlei toeristische folders, kunt u campinggaz kopen, en onze onvolprezen rode en witte wijn en rosé, met het camping-etiket. Menig litertje van deze drank hebben reeds het keelgat gezien.

DE BODEMGESTELDHEID
Voor de ware kampeerder altijd een belangijk punt. Zonder dat wij verder bodemonderzoek hebben gedaan kunnen we u melden dat vrijwel alle twee hectares (op de paden na) gras is. Als u uw haringen in de grond wilt slaat dan kunt u echter voor verrassingen komen te staan, want op sommige plekken ligt de granietlaag vlak onder de grasmat. Over het algemeen is de grasmat dik en heeft u een fijne ondergrond voor uw tent. Nadeel van het gras is wel dat het (zeker in het voorjaar) soms twee keer per week gemaaid moet worden.

DE VEGETATIE
Behalve het gras treft u veel berken aan. Hier en daar nog een vroegere coniferenhaagje of een haagbeuk. De overige bomen zeggen ons niet veel, dus indien er een boomdeskundige ons iets meer kan vertellen houden we ons aanbevolen. Ze geven schaduw en dat is voor de gemiddelde kampeerder weer belangrijk. Overigens zorgen de berken in het najaar voor een overweldigende paddestoelenpracht. Dit is zo rond de sluitingsperiode van de camping.

011


011

DE BUREN

De camping ligt een halve kilometer van het dorp, maar ligt wel in het buurtschap La Boutière. Vlak langs de rand van de camping treft u een paar huizen aan. Deze mensen zijn al lang gewend aan de zomerdrukte van de camping. Eén buurvrouw heeft zelf in een lang verleden de camping ook enige jaren beheerd.

HET UITZICHT

Vanaf het voormalige voetbalterrein heeft u een voortreffelijk uitzicht op de Morvan, een park om heerlijk in te wandelen, fietsen, of wat u maar wilt. Overigens zorgt de bebossing er verder voor dat de camping redelijk beschut ligt. In de meeste richtingen heeft u vrij uitzicht. Het dorp is vanaf de camping niet te zien, maar wel te lopen (ong 600 m)

011