HOME

WAT IS ER TE BEZOEKEN EN TE DOEN IN DE OMGEVING?

Het dorp SAINT LEGER SOUS BEUVRAY
REGIO
Het archeologisch museum BIBRACTE
Het regionaal park DU MORVAN
De Romaanse stad AUTUN
Grote en kleine FAMILIEPARKEN
Oude en nieuwe KASTELEN
De beroemde Bourgondische WIJNEN
De lokale GASTRONOMIE

SAINT LEGER SOUS BEUVRAY (back)

Op een kleine 600 meter van de camping ligt dit dorp. Feitelijk vindt u er alles wat u nodig heeft om uw vakantie verder zonder vervoer te houden. Een superette, warme bakker, een paar restaurantjes, een pharmacie, benzinepomp en een postkantoor .
Het enige dat ontbreekt in het dorpje is een 'flappentap' oftewel geldautomaat. Voor de franse rekeninghouders heeft het bakkertje wel een 'punt' om geld te trekken.

DORP
AUTUN

AUTUN (back)

U dient minimaal één dag uit te trekken voor dit historische stadje. Om goed voorbereid te zijn geeft u eerst een bezoekje aan het office du tourisme, gelegen aan het grote plein, in de buurt van het muziekpaviljoen. Er is het theater, de kathedraal, temple du jesus, en noem maar op. Even buiten AUTUN is er het croix de liberation, een heel mooi uitzichtspunt. Bezoek anders eens de website van AUTUN. Zeker de moeite van een bezoekje waard is de markt op het grote plein en onder het stadhuis. Deze markt is op woensdagochtend en vrijdagochtend, het gehele jaar.

BIBRACTE (back)

Wat eens begon als een vindplek van archeologische stukken is nu een groot en modern museum, met rondleidingen, vermaak, restaurant, en noem maar op. In de zomer ook elke dag rondleidingen in het Nederlands. Meer informatie treft u op onze camping. En... vanaf de camping kunt u er naar toe lopen. Bezoek alvast de website van bibracte

BIBRACTE
MORVAN

Het regionaal park DU MORVAN (back)

Het parc du MORVAN kent een veelzijdigheid aan natuur en landschappen. Heel veel fransen, maar ook buitenlanders bezoeken het park jaarlijks. Bij de nederlanders is het al decennia bekend. Families gaan soms al generaties lang naar DE MORVAN om hun vakantie te vieren. Evenzoveel mensen hebben er reeds een pied à terre gevonden. En onze camping ligt daar middenin. Nieuwsgierig geworden? bezoek alvast eens de officiele website van het parc du morvan

FAMILIEPARKEN (back)

Vermaak is een groot goed op vakantie. Met kinderen betekent dit toch vaak een bezoekje aan een attractiepark. Er zijn in de buurt klim en klauterparken, grote pretparken, maar ook parken speciaal ingericht voor de hele kleintjes. We noemen er een paar waarvan we weten dat de ouders er enthousiast van terugkwamen (omdat de kinderen natuurlijk enthousiast waren).

Divertipark, gelegen bij Toulon sur Arroux , voor de hele kleintjes. Met een doolhof van een maisveldje, oudfranse houten spelen, een aanrader!
Le Pal, een traditioneel attractiepark, kinderen komen er vaak zeer enthousiast en moe vandaan.
Wat we ook een aanrader vinden, het is niet groot, nooit erg druk en in een mooie omgeving, is het parc des combes in le creusot. Je betaalt geen entree, maar je koopt een kaartje per attractie.
Een klim en klauterpark tref je in GIVRY, Acroparc. Het is maar een kleine greep.
Andere attracties zijn onder andere Vulcania, en voor de liefhebbers een kasteel dat wordt gebouwd op de manier van vroeger en in de stijl van vroeger. Echt een bezoekje waard!! Kasteel guédelon.

Guédelon

0017 0016

wijn

WIJN (back)

Tja, wat moeten we hier nu over melden. Iets buiten het centrum van de Bourgondische wijnen loont het toch zeer de moeite om eens een bezoekje te brengen aan één van de vele caves. Bij voldoende belangstelling kunnen er 'dégustations sur place' worden gehouden. Binnenkort meer informatie over enkele caves.

KASTELEN (back)

Niet helemaal gelegen in het beroemde LOIRE gebied, waar zich vele kastelen bevinden, treft u toch in deze regio ook voldoende interessante kastelen aan. Meer informatie over te bezoeken kastelen is te vinden op de camping.

 

kasteel
weegschaal

GASTRONOMIE (back)

Het rijke Bourgondische leven. Wordt uiteraard in één adem genoemd met ons gastronomisch welbevinden. Vele traditionele auberges, maar ook haute cuisine treft u aan in de omgeving. Van lokale gerechten tot de bekende bourgondische gerechten als Boeuf Bourguignon, de coq au vin. Vraag aan Marja het actuele aanbod van de restaurantjes, dit verandert per jaar.