HOME

VOOR WIE (PART-TIME) AKTIEF WIL ZIJN IN DE VAKANTIE

WANDELEN Op onze kleinschalige camping vindt u vanzelfsprekend geen animatieteams of kinderopvang. U vindt er rust, ruimte en natuur. U kunt op de camping dus heerlijk ontspannen, luieren, lezen. Toch is er heel eenvoudig een hele opsomming te maken van activiteiten die u kunt ondernemen. Op de camping, maar ook daarbuiten. We hebben een aantal op een rijtje gezet.
FIETSEN
VISSEN
KANOVAREN
AGORESPACE
JEU DE BOULES
TAFELTENNIS
IN DE OMGEVING
 

MEER DAN 25 WANDELTOCHTEN (back)
Wandelen direct vanaf de camping meteen de natuur in is één van de sterke punten van de camping. We hebben een groot aantal routes op papier voor u klaar liggen in de accueil. Maar ook heel mooie routes iets verder van de camping liggen voor u klaar. Op een relatief klein oppervlak heeft u namelijk een grote diversiteit aan landschappen.
Wilt u dus een echte wandelvakantie houden? Dan bent u hier aan het juiste adres.

KANOVAREN (back)

Voor een heerlijke twee uur durende kanotocht kunt u in Etang sur arroux terecht. De tocht over de arroux begint in etang op de camping en eindigt in saint nizier sur arroux. U wordt weer opgehaald. Meer informatie bij onze receptie.

 

 

EEN AANTAL FIETSTOCHTEN (back)

Ondanks het sterk geaccidenteerde terrein is het toch nog redelijk te fietsen. Voor mounainbikers is het juist een hele uitdaging. In 2007 is de tour de france nog door het dorpje gekomen, dus dan kunt u hier toch ook heerlijk fietsen?
Er is een mooie fietstocht naar AUTUN, maar ook mooie tochten door de natuur. Soms is het even klunen, maar dan kunt u daarna weer heerlijk uitrusten voor uw tent of caravan.

RIVIERTJES EN MEERTJES OM TE VISSEN (back)

Visliefhebbers kunnen in de nabije omgeving hn hart ophalen. vanaf de camping is het goed vissen in de vijver bij de entree. Het schijnt dat er levensgrote brasems zitten (wij hebben ze nog nooit gezien, maar het wordt verteld..). Iets verderop is een beekje waar u ook kunt vissen. Verder zijn er in de nabije omgeving diverse beekjes, meertjes. Veelal is een vergunning vereist.

06

JEU DE BOULES (back)

Het naastgelegen jeu de boules baantje is volledig onderge"grast" ofwel overwoekerd. We gaan in het voorjaar een poging wagen om het terrein weer in ere te herstellen. Lukt dit niet, dan hebben we de grindpaden waar een partijtje boules gespeld kan worden.

TAFELTENNIS (back)

Er is voor de liefhebbers ook een betonnen tafeltennistafel aanwezig. Hier zullen waarschijnlijk nooit olympische prestaties gehaald kunnen worden, maar ter ontspanning en vermaak moet de tafel gebruikt kunnen worden.

06

 

 

 

06

AGORESPACE (back)

Het sportveldje, zoals u er inmiddels duizenden aantreft in Frankrijk en soms op de meest onbegrijpelijke plaatsen. Wij hebben er één naast de camping liggen. Een goede uitvalsbasis voor een potje tennis, volleybal, basketbal. Er ligt ook een atletiekbaantje omheen.

Agora (Oud-Grieks: ἀγορά) was de marktplaats en het hart van een polis in Hellas, zoals de Agora van Athene in de 5e eeuw v.Chr.(cf. forum te Rome).

Het was de plek waar het sociale leven zich afspeelde, en had daarvoor verschillende functies: een politieke, een sociale en een commerciële. Het woord agora betekent verzamelplaats. De agora was in eerste instantie een ontmoetings- en vergaderplaats voor de vrije burgers (mannen, want het werk werd in de regel door de vrouwen en de slaven gedaan). Oorspronkelijk kwam hier ook de , Volksvergadering bijeen. Daarnaast werd de agora gebruikt als marktplaats en als plek waar men zich kon ontspannen. Om de agora stonden bovendien vaak tempels die gewijd waren aan allerlei (hoofdzakelijk populaire) goden.

Zo was de Atheense agora het ontmoetingspunt voor alle Atheense mannen, die zich op het plein of in de schaduw van de stoai (zuilenhallen) overgaven aan hun favoriete bezigheid: de conversatie. Hier kwam men om de laatste nieuwtjes te horen, en om zich te laten "onderwijzen" door allerlei filosofen. Door de groei van Athene kreeg elke functie een geëigende plaats toegewezen, de plenaire zittingen van de Volksvergadering verhuisden naar de Pnyx, maar het grootste deel van de openbare gebouwen op de Agora bleef in gebruik.

IN DE OMGEVING (back)

ZWEMMEN. Er is een groot zwembad met glijbanen in AUTUN.

Er zijn ook twee GOLF terreinen, één in Autun en één richting Le Creusot, ter hoogte van het TGV station.

Voor de liefhebbers is het ook mogelijk om in UCHON te gaan parasailen (parapente).

 

En u zult deze lijst zelf ongetwijfeld nog uit kunnen breiden. Maar... u mag ook heerlijk genieten van de rust en natuur en het heerlijke klimaat op de camping.