HOME

ONZE ACTUELE INFORMATIE EN OVER HOE HET GEKOMEN IS.
Klik op één van de onderwerpen om verder te lezen.

CONTACTINFORMATIE
DE OVERWEGING
DE EERSTE ERVARINGEN
BANNER
NOG EEN KEER HET ROER OM
ONZE VOORGANGERS OP LA BOUTIERE
ONZE FILOSOFIE
EN NU?

CONTACTINFORMATIE (back)

Ik ben Marja van Duin en woon sinds 2004 in de Bourgogne. Vanaf het komend seizoen sta ik weer voor u klaar op camping de la Boutiere.
Hoe u de camping kunt vinden en bereiken:

CAMPING DE LA BOUTIERE
LA BOUTIERE
71990 SAINT LEGER SOUS BEUVRAY

In het seizoen kunt u ons het best bereiken op ons mobiele nummer 0033 (0)6 8040 8128

INSCHRIJVING KVK
c71018027414/d


mail camping@la-boutiere.com

ING Nederland
NL40 INGB 0005781664 MW MAE van Duin Frankrijk

franse bank
Credit Agricole
FR76 1780 6002 5304 1450 4202 537 (BIC AGRIFRPP878)

 

DE OVERWEGING (back)

2003
Het gezin, bestaande uit vader moeder en twee dochters van 11 en 13, denkt aan dit jaar terug als het jaar van de grote veranderingen. Grotendeels noodgedwongen, maar zeker vanuit het gevoel dat de juiste knopen zijn doorgehakt. Arian, die 15 jaar zijn ziel en zaligheid had gegeven aan de opbouw en vormgeving van een welzijnsorganisatie, kwam begin 2003 opgebrand ziek thuis te zitten.  Marja, na 20 jaar werken in de gezondheidszorg, zag zich daar ook niet tot haar 65e werken. Na heel veel overpeinzingen en lange gesprekken werd de zomervakantie aangevangen om, serieuzer als ooit, te zoeken naar het "meest redelijke alternatief". Van Arian ooit een jongensdroom (maar dromen hoor je te koesteren, niet te realiseren), een mogelijke uitweg uit de impasse. Van Marja een goed alternatief om nog zeker 20 jaar op een prettige manier vooruit te kunnen. Als Arian niet zo hard geconfronteerd was met zichzelf dan was de noodzaak om keuzes te maken er niet geweest en hadden beide, zoals zovele mensen doen, misschien later in hun carrière de stap genomen. Beide hopen dat de veranderingen zich niet al te snel hebben opgevolgd. Ook nieuw. "La campagne" moest de nieuwe omgeving worden. Het is uiteindelijk camping de l'Arroux-Mesvrin geworden, aan de zuidrand van de Morvan, hartje Bourgondië. Een spannende periode voor het gezin was aangebroken. Zal de camping lukken, hoe gaat de integratie in de omgeving, en hoe gaat het gezin het rooien?  

DE EERSTE ERVARINGEN (back)

Nu (2011) terugkijkend op de afgelopen 7 jaar kunnen we één ding zeggen: de tijd is omgevlógen. Bij het maken van deze website hebben we alle oude teksten en foto's weer eens doorgenomen. We hebben nog eens zeven jaar nodig om alles wat we hebben meegemaakt op een 'normale' manier te verwerken.
Het is ook niet niks, om met twee 'pre-puber' meiden zo een stap in het diepe te zetten. Wij, de ouders, volledig opgeslokt door ons 'bedrijf' en de meisjes geraakten in een heuse cultuur-schock.
Wat ons het op dit moment het meeste bij blijft is het gegeven dat we, ondanks dat het een seizoens-bedrijf is, vijf jaar lang in eenzelfde tempo door zijn gegaan. Weliswaar met andere bezigheden, maar volstrekt geen tijd om een maandje op adem te komen.

STRESS
NOUS

NOG EEN KEER HET ROER OM (back)

Ging voor ons in 2003 het roer om, niet uit een volledig vrije keuze, zo is in 2008 wederom het roer omgegooid. Nu iets minder 'heftig'. Onze dochters blijven in hun schoolsysteem, de verhuizing naar onze nieuwe woonplek ligt nu slechts 12 kilometer verderop. De camping in Etang sur Arroux is op 18 JUNI 2008 overgegaan in de handen van Rene en Franka van der Made.
Voor ons brak toen een periode aan van 'transition' naar ons nieuwe bestaan.
Eind 2005 is de gemeente van Saint Leger sous Beuvray met ons in contact gekomen met het verzoek of wij iets konden betekenen voor de camping aldaar. Een oude gemeentecamping met een minimum aan voorzieningen en sterk verouderd. Na een sluitingsperiode en een grote renovatie van 2 jaar zou deze camping haar poorten weer openen. De gemeente zocht iemand die de camping zou kunnen exploiteren. Uitendelijk is er besloten dat wij de camping in beheer zouden krijgen en er voor de zomermaanden enthousiaste gast-stellen zouden vragen. Toen bij ons dus in 2007 het besluit viel om de camping in Etang te verkopen, zagen wij ons met veel genoegen nog een periode op deze veel kleinere camping werken.

WIE GINGEN ONS VOOR OP LA BOUTIERE (back)

Zoals gezegd, zijn er drie seizoenen lang andere mensen geweest die in de zomer de 'gastheerfunctie' hebben vervuld. Wij zijn deze mensen heel dankbaar dat zij dit hebben willen doen. Hierdoor hebben al veel kampeerders deze nieuwe, maar toch ook oude plek ontdekt. In 2006 is Rob van Duijvenvoorde uw gastheer geweest. Rechtstreeks 'geïmporteerd' vanuit Nederland was het voor Rob een mooie gelegenheid om zijn droom te realiseren. Het was niet zozeer zijn droom om een camping te runnen, maar wel om zijn professie, computerdeskundige, in Frankrijk te kunnen voortzetten. Vanwege omstandigheden heeft Rob deze ambitie niet doorgezet en werkt nu weer, met veel plezier in Nederland.
In 2007 hebben Detta en Wim Habets op de camping de scepter gezwaaid. Voor hen een uitgelezen kans om een paar jaar eerder dan gepland de nederlandse bodem te verlaten en zich voorgoed te vestigen in hun huis vlakbij de camping, dat voor kort hun vakantiewoning was. Mede door hun grote hobby, het wandelen, hebben zij ook vele kampeerders hier enthousiast voor gemaakt.
In 2008 heeft Miranda den Brok de campingwerkzaamheden op zich genomen. Het liet zich aan zien dat wij aanvankelijk zelf in 2008 al op de camping onze plek zouden krijgen, maar vanwege een steeds uitgestelde verkoop van de andere camping was dit niet mogelijk. Wij danken deze mensen dan ook hartelijk voor het werk dat ze op camping de la boutiere hebben verricht.

ACCUEIL

ONZE FILOSOFIE (back)

We hebben het al eerder genoemd. Zelf zijn wij echte kampeerders (alhoewel het er de afgelopen 7 jaar niet van is gekomen). Als kampeerder zochten wij de vaak kleinere campings, zonder al die toeters en bellen, om op onze eigen manier van onze vakantie te genieten. Wij zagen de receptie vaak maar twee keer van binnen. Eén keer om ons in te schrijven en één keer om te betalen. Voor de rest vulden we het zelf in en hadden we geen behoefte aan al die franje. De plek, omgeving, maar ook het weer, maakten dat het goed was.
Wij hopen daarom dat u op deze camping nog een beetje van het echte kamperen zult ervaren.
Ondanks dat bijna elke plaats (eigen) stromend water, afvoer en electriciteit heeft.
En vanzelfsprekend staan we voor u klaar!